21 Mac 2011

Sertai Forum Bicara Muslim (FBM)

Assalamualaikum

Pembaca yang dihormati dan dikasihi sekalian,

Untuk makluman anda semua, kini admin telah mewujudkan satu ruangan forum untuk semua khususnya pengguna yang memiliki akaun Facebook. Forum tersebut telah dinamakan sebagai Forum Bicara Muslim (FBM). Tujuan utama FBM diwujudkan adalah sebagai suatu medium perkongsian maklumat dan perbincangan ilmiah sesama ahli secara lebih tersusun mengikut kategori yang telah disediakan.

Kelebihan FBM
  • Mudah! Hanya login menggunakan akaun Facebook anda sahaja tanpa perlu melalui proses pendaftaran yang merumitkan.

  • Boleh diakses melalui Facebook (penerangan bergambar di bawah).

  • Boleh menyertakan video youtube dan gambar di dalam posting.

  • Mempunyai kemudahan fungsi carian.

  • Fungsi dan paparan yang 'user friendly'.
Bagaimana Akses FBM Melalui Facebook
Berikut dinyatakan secara bergambar bagaimana untuk mengakses FBM melalui Facebook.


Setelah klik link forum seperti di atas, anda akan terus memasuki ruangan FBM seperti berikut :


Sertai FBM Sekarang!
Untuk menyertai FBM sila klik di sini.

Group FBM di Facebook
Untuk makluman anda, admin juga telah mewujudkan group facebook yang juga menggunakan nama FBM sebagai wadah menghubungkan pengguna facebook kepada forum sebenar yang telah dinyatakan di atas. Untuk menyertainya sila klik di sini.Perhatian! : Setelah menyertai FBM anda diingatkan supaya memahami dan mematuhi syarat & peraturan yang telah ditetapkan di sana.

Sekian, semoga kewujudan FBM ini memberi manfaat untuk kita semua insyaAllah. Selamat berforum ! :)


0 komen:

Catat Ulasan

"Sesungguhnya, bagi kamu pada diri Rasulullah SAW itu model ikutan yang baik, iaitu bagi orang yang sentiasa mengharapkan (keredhaan) Allah dan (balasan baik) hari akhirat, serta dia pula banyak menyebut dan mengingati Allah SWT" (Al-Ahzab Ayat 21).

Kongsi Pautan

Assalamualaikum.

Pihak admin mengalu-alukan semua pengunjung blog ini untuk berkongsi sebarang pautan yang memberi manfaat kepada pengunjung yang lain. Semoga segala yang baik itu dapat dipanjang-panjangkan mudah²an menjadi salah satu amal solih di sisi Allah SWT insyaAllah..Terima kasih di atas perkongsian anda ini.
p/s : Sekiranya blog/website anda dalam kategori ini, dipersilakan juga untuk dikongsikan di sini :)

NOTIS PENAFIAN : Laman web www.al-ehsaniah.blogspot.com bukan laman web rasmi bagi Masjid Al-Ehsaniah Kg. Melayu Bt. 16, Rawang. Laman web ini adalah hasil inisiatif sendiri ahli qariah kerana masjid ini masih belum memiliki laman web rasmi sebagai salah satu medium dakwah dan penyampaian maklumat yang agak penting ketika ini. Penggunan istilah Admin di dalam web ini bukan merujuk kepada Pihak Pengurusan Masjid tetapi sekadar merujuk kepada pengurus web ini sahaja. Sekiranya terdapat sebarang aduan/cadangan/maklum balas terhadap masjid melalui laman web ini pihak admin akan memanjangkannya kepada pihak yang sepatutnya. Walau bagaimanapun pihak admin mengingatkan adalah lebih baik berhubung terus dengan pihak Pengurusan Masjid yang sebenar. Sila rujuk direktori pengurusan masjid di laman Organisasi.