Organisasi

Carta Organisasi

Klik untuk lihat paparan yang lebih besar


Perutusan Imam

(akan dikemaskini kemudian)

Visi & Misi

(akan dikemaskini kemudian)

Piagam Masjid

(akan dikemaskini kemudian)
 
Fungsi & Objektif

(akan dikemaskini kemudian)
 
Sejarah Pembinaan Masjid

Masjid Al-Ehsaniah telah dirancang dibina pada awal 2002, dan permohonan dibuat kepada Kerajaan Negeri Selangor melalui Jabatan Agama Islam Daerah Gombak (JAIS) hasil dari usaha dan kerja kuat serta kerjasama penduduk setempat, akhirnya telah mendapat kelulusan peruntukan sebanyak RM4.3 juta, dari Kerajaan.

Pembinaan Masjid ini mengambil masa selama 2 tahun untuk disiapkan, Alhamdulillah Masjid  ini dapat digunakan sebelum bulan Ramadan tahun 2004, Keluasan tapak Masjid ini adalah 1.75 ekar. 

Masjid ini boleh menampung seramai 1500 ke 2000 jemaah dalam satu masa.

0 komen:

Catat Ulasan

"Sesungguhnya, bagi kamu pada diri Rasulullah SAW itu model ikutan yang baik, iaitu bagi orang yang sentiasa mengharapkan (keredhaan) Allah dan (balasan baik) hari akhirat, serta dia pula banyak menyebut dan mengingati Allah SWT" (Al-Ahzab Ayat 21).

Kongsi Pautan

Assalamualaikum.

Pihak admin mengalu-alukan semua pengunjung blog ini untuk berkongsi sebarang pautan yang memberi manfaat kepada pengunjung yang lain. Semoga segala yang baik itu dapat dipanjang-panjangkan mudah²an menjadi salah satu amal solih di sisi Allah SWT insyaAllah..Terima kasih di atas perkongsian anda ini.
p/s : Sekiranya blog/website anda dalam kategori ini, dipersilakan juga untuk dikongsikan di sini :)

NOTIS PENAFIAN : Laman web www.al-ehsaniah.blogspot.com bukan laman web rasmi bagi Masjid Al-Ehsaniah Kg. Melayu Bt. 16, Rawang. Laman web ini adalah hasil inisiatif sendiri ahli qariah kerana masjid ini masih belum memiliki laman web rasmi sebagai salah satu medium dakwah dan penyampaian maklumat yang agak penting ketika ini. Penggunan istilah Admin di dalam web ini bukan merujuk kepada Pihak Pengurusan Masjid tetapi sekadar merujuk kepada pengurus web ini sahaja. Sekiranya terdapat sebarang aduan/cadangan/maklum balas terhadap masjid melalui laman web ini pihak admin akan memanjangkannya kepada pihak yang sepatutnya. Walau bagaimanapun pihak admin mengingatkan adalah lebih baik berhubung terus dengan pihak Pengurusan Masjid yang sebenar. Sila rujuk direktori pengurusan masjid di laman Organisasi.